NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Nutrinews september 2016

Voedingsmagazine Nutrinews

Voeding en gezondheid wetenschappelijk bekeken

Het voedingsmagazine Nutrinews verschijnt 4 maal per jaar en richt zich voornamelijk tot artsen en andere gezondheidswerkers, voedingsdeskundigen en diëtisten, docenten voeding en de pers. Dankzij de medewerking van specialisten ter zake kan NICE via haar tijdschrift een belangrijke bijdrage leveren tot de verspreiding van actuele, relevante en praktische voedingsinformatie.

Nutrinews september 2016

Goed om weten
  • Richtlijnen gezonde maaltijden
  • Nieuwe regels voeding voor specifieke groepen: meer lezen
  • Schaal- en schelpdieren en cholesterol: meer lezen
  • Overgewicht ouder en kind gaat vaak samen
  • Sportdiëtisten maken het verschil
Nader bekeken
Diepgeworteld (bio)sociaal belang van vlees voor mens en maatschappij

Prof. dr. ir. F. Leroy
Onderzoeksgroep Industriële Microbiologie en Voedingsbiotechnologie (IMDO)
Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen

Vrije Universiteit Brussel

Vlees kent als levensmiddel zijn gelijke niet en zit ons zowel letterlijk als figuurlijk onderhuids. Het heeft zijn fervente liefhebbers maar ook strijdvaardige tegenstanders. Dit artikel wil helpen uitklaren waarom vlees weinigen onverschillig laat en vaak zo’n emotionele reacties oproept. Het heeft mogelijk te maken met het feit dat vlees niet alleen op biologisch vlak maar ook vanuit een sociocultureel standpunt een bijzondere stempel heeft gedrukt op mens en maatschappij. Lees meer in Nutrinews.

Kies gezonde porties
INFOGRAFIEK
Gezond eten, zo kan het ook
Meer groenten op mijn bord

M. Galle
Voedingsdeskundige NICE

We eten nog te weinig groenten. Wat houdt ons tegen om de aanbevolen 300 g groenten per dag te halen? Je leest het in Nutrinews. Je vindt er ook tips en tricks om genoeg groenten te eten.

Expert aan het woord
Gezond eten als beloning

Dr. L. Vervoort over het REWARD-project
Projectcoördinator onderzoeksproject “Rewarding Healthy Food Choices”
Universiteit Gent

Het REWARD-project onderzoekt hoe we kinderen en jongeren kunnen leren gezond te eten. De nadruk ligt daarbij op de belonende waarde van voeding en op de beloningsgevoeligheid van kinderen en jongeren. Op 27 en 28 oktober 2016 presenteert het REWARD-team de resultaten van zijn vierjarig onderzoek op het REWARD-symposium. Lees meer in Nutrinews.

Wenst u graag een Nutrinews-artikel over te nemen? Dit is toegestaan, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Nutrinews verschijnt vier keer per jaar en is gratis voor gezondheidsprofessionals.

Bestel Nutrinews