Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Voedselveiligheid

Vreemde stoffen in ons voedsel

Resultaten: 9 items

Weetjes en Feiten

Conservenblikken ontmanteld

Het blikje tomatenpuree voor de spaghettisaus heeft een deukje, kan dat nu kwaad? En het blikje cham...

 

Nutrinews

De aanwezigheid van nitraat in bepaalde groenten is geen reden om ze te schrappen van ons menu. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Nutrinews

Er is mogelijk een verband tussen voeding en migraine. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Nutrinews

Goed om weten

Nieuwe gezondheidsdoelstellingen: meer lezen EU-rapport pesticiden: meer lezen Champignons, gesc...

 

Weetjes en Feiten

Het etiket: E-nummers

E-nummers hebben betrekking op additieven in de voeding. Over additieven bestaan nog veel misverstan...

 

Nutrinews

Inspanningen om contaminatie met zware metalen verder terug te dringen, moeten onverminderd worden voortgezet. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Weetjes en Feiten

Is ingevoerd voedsel veilig?

Heel wat voedingsmiddelen op de Belgische markt worden ingevoerd vanuit onze buurlanden maar ook van...

 

Weetjes en Feiten

Pesticiden in de voeding in Europa: gezondheidsrisico is laag

Het risico dat de Europese consument te veel pesticiden inneemt via de voeding is klein. Dat staat t...

 

Nutrinews

Pesticidenresiduen in de voeding Verleden, heden en toekomst

Sporadische verhalen over oneigenlijke toepassingen van pesticiden en mogelijk schadelijke gevolgen ...