Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Voedingsstoffen en -componenten

Koolhydraten

Resultaten: 14 items

Nutrinews

Alle suikers zijn koolhydraten maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Weetjes en Feiten

De aardappel past prima in een gezonde voeding

Zijn aardappelen gezond of ongezond? Aardappelen zijn een goede bron van zetmeel (complexe of ...

 

Nutrinews

De glycemische index Verleden, heden en toekomst

De glycemische index (GI) is een begrip dat nu al ruim twintig jaar als een mistig gegeven boven de ...

 

Weetjes en Feiten

Glutenvrij eten: alleen op medisch advies

Steeds vaker verschijnen berichten waarin een glutenvrij dieet wordt aangeraden. Ook mensen zonder c...

 

Weetjes en Feiten

Graanproducten en aardappelen

Wat hebben graanproducten (brood, rijst, deegwaren, ontbijtgranen) en aardappelen met elkaar gemeen?...

 

Nutrinews

Het gebruik van zoetstoffen ter vervanging van suiker is strikt gereglementeerd. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Weetjes en Feiten

Hoe gezond is brood?

Nuttige voedingsstoffen Brood levert gezonde energie in de vorm van complexe koolhydraten (zetmeel)...

 

Nutrinews

Koolhydraten en suikers Een actuele wetenschappelijke kijk

De plaats van koolhydraten in een gezonde voeding ligt onder vuur. Zijn koolhydraten werkelijk zo on...

 

Weetjes en Feiten

Populaire zoetmakers, een gezond alternatief voor suiker?

Suiker lijkt de nieuwe publieke vijand en ligt de laatste tijd sterk onder vuur. Andere spelers op d...

 

Nutrinews

Ter Zake Zetmeel in al haar vormen

Zetmeel is het belangrijkste reservepolysacharide in plantaardige voedingsmiddelen. Hoewel de chemis...