IDF Nutrition & Health Symposium 2025 - Meer plantaardig eten: wat is de rol van zuivel?

Internationale experts belichten de rol van zuivel binnen een meer plantaardig voedingspatroon. Je vindt hier enkele interessante inzichten.

Resultaten Voedselconsumptiepeiling 2022-2023

Volgens de laatste Belgische voedselconsumptiepeiling (VCP 2022-2023) eet de gemiddelde Belg nog altijd te weinig gezond. Waar zitten de knelpunten?

Voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad

Op 17 juni 2025 publiceerde de Hoge Gezondheidsraad (HGR) herziene voedingsaanbevelingen voor de volwassen Belgische bevolking. In welke mate wijken ze af van die van 2019?

Vitamine B12 - Onmisbaar voor jong en oud

Vitamine B12 is een wateroplosbaar vitamine en essentieel voor de mens. Het is ook een bijzonder vitamine want het komt in verschillende vormen voor.

Intuïtief Eten: loskomen van de focus op gewichtsverlies

Intuïtief Eten werd in de jaren ’90 ontwikkeld als antwoord op de veel voorkomende vaststelling dat traditionele diëten en de focus op gewichtsverlies zelden duurzaam bleken.

Zink in de voeding

Waarom is zink zo belangrijk voor ons lichaam? Hoeveel zink hebben we echt nodig? Wat zijn onze belangrijkste voedingsbronnen van zink?

Magnesium in de voeding

Hoeveel magnesium heeft ons lichaam juist nodig en waarom is een adequate inname zo belangrijk is? Je leest het hier.

Sterk in je werk: Psychologische weerbaarheid en evidence-based handelen voor diëtisten

Kernboodschappen van de tweedelige webinar: de psychologische veerkracht van hulpverleners en het belang van evidence-based handelen.

Gezonde voeding met Turkse en Marokkaanse roots

Veel Vlamingen met Turkse of Marokkaanse roots houden vast aan hun traditionele eetcultuur. Gezond voedingsadvies moet hiermee rekening houden.

Expert aan het woord – Werken met Evidence-Based Practice: van onderzoek naar praktijk

Hoe vertaal je wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk? Expert dr. Sofie Joossens legt uit hoe EBP je helpt om onderbouwde keuzes te maken in de gezondheidszorg.