20 minuten 1 broodje

Een smoske

  • 1 volkorenbroodje
  • 1 ei
  • 2 eetlepels verse kaas
  • 1 eetlepel yoghurt
  • een paar kerstomaten
  • een handje diepvrieserwtjes
  • een handvol veldsla
  • 2 kleine augurken
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • een snuifje currypoeder
  • peper
Een smoske

Zo maak je het

  1. Kook de erwtjes 5 minuten, en geef ze meteen een douche onder stromend koud water.
  2. Het eitje kook je hard, dat duurt ongeveer 9 minuten.
  3. Ondertussen snijd je de kerstomaatjes in vier en de augurken in blokjes.
  4. Meng de yoghurt met de verse kaas en pimp met currypoeder en peper.
  5. Prak het ei grof met een vork en roer er de groenten, augurkjes, bieslook en dressing onder.
  6. Snijd het broodje open en knal de smossalade ertussen. Een handje veldsla maakt het broodje compleet.