Voeding bij kleuters

Kleuters zijn 3 tot 6 jaar oud. Zij gaan naar school en leren nieuwe vaardigheden. De zelfstandigheid van het kind wordt bevorderd door het steeds meer zelf te laten doen. Toezicht houden blijft natuurlijk nodig. Kleuters stellen ook steeds meer vragen. Uitleg geven is belangrijk en nodig. Tegen het einde van de kleutertijd is een kleuter in staat om te begrijpen dat sommige voedingsmiddelen beter voor hem zijn dan andere.

Aandachtspunten voeding en eetgedrag bij kleuters

De kleuter leert begrijpen waarom sommige voedingsmiddelen beter zijn dan andere. Daarnaast neemt ook de totale energiebehoefte van de kleuter neemt toe.

De voedingssituatie van Belgische kleuters in cijfers

De resultaten van de Voedselconsumptiepeiling 2014 geven aan dat er knelpunten zitten in de voeding van de Belgische kleuter.

Gezond koken met de kids

Door kinderen bij het koken te betrekken, kun je ze heel wat bijleren. Kindvriendelijke recepten zijn recepten op kindermaat waardoor ze makkelijk in de keuken kunnen helpen.

Gezond eten en drinken voor kinderen

De richtlijnen van de voedingsdriehoek vormen de basis voor een gezonde voeding bij kinderen. Maar ook met deze voedingsvragen kunnen ouders zitten.

Goed groeien en een gezond gewicht voor kinderen

Aan de hand van de Vlaamse groeicurven kan de groei en gewichtsevolutie van het kind worden opgevolgd. Lees meer over het gewicht van je kind.

123 aan tafel
Gratis Materiaal

123 aan tafel - Gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

Weetjesboek voor ouders, grootouders, opvoeders en kleuters, boordevol tips en lekkere recepten.