Zwanger en baby’s tot 1 jaar

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten volgens de aanbevelingen van de voedingsdriehoek. Zo krijgen zowel moeder als kind de nodige voedingsstoffen binnen voor een optimale groei en ontwikkeling. Zwangere vrouwen moeten niet voor twee eten maar ze moeten wel voldoende aandacht besteden aan de kwaliteit van wat ze eten.

Tijdens de eerste maanden van zijn leven is een kind voor zijn groei en ontwikkeling volledig aangewezen op melkvoeding. Borstvoeding is zonder enige twijfel de beste voeding voor zuigelingen. Wanneer er om een of andere reden geen borstvoeding kan worden gegeven, biedt een moedermelkvervangende voeding of de zogenaamde flesvoeding uitkomst.  Elke voeding moet uiteindelijk aan één gouden regel voldoen: de voeding moet evenwichtig zijn, rekening houdend met de individuele situatie van het kind waarvoor de voeding is bestemd.

Voeding tijdens de zwangerschap

Vanaf het prille begin van de zwangerschap heeft voeding een belangrijke invloed op de gezondheid van het kind en de moeder.

Voeding bij baby’s

Borstvoeding of moedermelk is zonder enige twijfel de beste voeding voor zuigelingen. Ontdek meer over de voeding van je baby tijdens het eerste levensjaar.