Gezond koken

We zijn steeds druk in de weer en traditionele en gestructureerde eetmomenten moeten plaats maken voor een snelle, liefst gezonde en lekkere hap. We hebben weinig tijd of niet altijd veel zin om (uitgebreid) te koken. Met het overaanbod aan kant-en-klare maaltijden en hippe restaurants, is de keuze ‘snel’ gemaakt. Het gemak wint soms van het voornemen om vers en gezond te koken.

 

Gezond koken in 3 stappen

Gezond koken betekent kiezen in de eerste plaats kiezen voor de juiste ingrediënten en hoeveelheden. Daarnaast is de bereidingswijze belangrijk voor gezonde kookkunsten.

Gezond koken met de kids

Door kinderen bij het koken te betrekken, kun je ze heel wat bijleren. Kindvriendelijke recepten zijn recepten op kindermaat waardoor ze makkelijk in de keuken kunnen helpen.

Gezonde bereidingswijze

De bereidingswijze heeft niet alleen invloed op het uitzicht en de smaak van het gerecht, maar ook op de voedingswaarde en dus op de gezondheid.

BROCHURE: Gezond koken
Gratis Materiaal

Gezond koken - Tips en tricks voor in de keuken

De bereidingswijze heeft niet alleen invloed op het uitzicht en de smaak van een gerecht, maar ook op de voedingswaarde en dus op de gezondheid.

INFOGRAFIEK - Gezonde culinaire basisregels
Gratis Materiaal

INFOGRAFIEK - Gezonde culinaire basisregels

Koken met een gezonde twist.

TOOL - Belgische klassiekers
Gratis Materiaal

TOOL - Belgische klassiekers in een gezonder jasje

Met eenvoudige aanpassingen en een slimme bereidingswijze geef je onze Belgische klassiekers een gezonde twist zonder aan smaak in te boeten.

Uit Nutrinews

Wel of niet kunnen koken kan impact hebben op de algemene volksgezondheid. Waarom?

Meer koken is ook gelinkt aan een betere algemene gezondheid, een lagere Body Mass Index (BMI) en een betere overleving.

Lees meer

Kruiden voor dummies

Het gebruik van kruiden en specerijen is een eeuwenoud gebruik. Er worden medicinale effecten aan toegeschreven maar ze worden vooral gewaardeerd omwille van hun talrijke smaken, verfrissende kleuren en verfijnde geuren.

Lees meer

Belgische klassiekers met een gezonde twist

Veel Vlamingen eten nog niet gezond. Aan het traditionele mediterrane en het Scandinavische of ‘New Nordic’ voedingspatroon...

Lees meer