NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Nutrinews september 2018

Voedingsmagazine Nutrinews

Voeding en gezondheid wetenschappelijk bekeken

Het voedingsmagazine Nutrinews verschijnt 4 maal per jaar en richt zich voornamelijk tot artsen en andere gezondheidswerkers, voedingsdeskundigen en diëtisten, docenten voeding en de pers. Dankzij de medewerking van specialisten ter zake kan NICE via haar tijdschrift een belangrijke bijdrage leveren tot de verspreiding van actuele, relevante en praktische voedingsinformatie.

Nutrinews september 2018

Goed om weten
Nader bekeken
Misvattingen en trends: niet geschikt voor kinderen

D. Declerq1, Dr. N. De Ronne2
1Diëtist Pediatrie UZ Gent

2Pediater Kind & Gezin

Veganisme, gluten, vet, suiker en melk zijn topics die veel aandacht krijgen in de media. Specialisten waarschuwen ervoor om trendy mediaberichten niet zomaar als leidraad te gebruiken bij de samenstelling van de voeding van kinderen. Goedbedoelde maar ongefundeerde ideeën kunnen een normale groei en ontwikkeling van kinderen in de weg staan. Lees meer in Nutrinews.

Suiker in de voeding
INFOGRAFIEK

Meer achtergrondinformatie bij deze infografiek

Gezond eten, zo kan het ook
Menopauze: wat je moet (w)eten

G. Vanderspikken
Voedingsdeskundige NICE

Door de stijgende levensverwachting brengen vrouwen meer dan een derde van hun leven door na de menopauze. Meer inzicht in de lichamelijke veranderingen en de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de menopauze, kan ‘verlichting’ bieden aan vrouwen in de overgang. Lees meer in Nutrinews.
De bijhorende tool online biedt praktische ondersteuning met voedingstips & -tricks voor een gezond gewicht, gezonde botten en een gezond hart voor en na de menopauze.

Expert aan het woord
Huisarts en diëtist, een gezonde match

Dr. R. Van Giel
Huisarts

Voorzitter Domus Medica

De samenwerking tussen huisarts en diëtist is een ‘work in progress’ dat de komende jaren zeker wordt versterkt. In het belang van de gezondheid van de patiënten is dit volgens Dr. Van Giel niet alleen een kwestie van willen, maar ook van moeten. Lees zijn pleidooi in Nutrinews.

Wenst u graag een Nutrinews-artikel over te nemen? Dit is toegestaan, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Nutrinews verschijnt vier keer per jaar en is gratis voor gezondheidsprofessionals.

Bestel Nutrinews