NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Onderwijs

Een gezond voedings- en drankenaanbod op school

Alleen voedingslessen geven volstaat niet opdat leerlingen gezonde voedingskeuzes maken. Een goed en consequent voedingsbeleid met een evenwichtig aanbod van schoolmaaltijden, dranken en tussendoortjes zorgt voor een gezonde omgeving voor alle kinderen en maakt gezond eten en drinken makkelijker.

Het land van Calcimus

Educatief project voor de lagere school over voeding en gezondheid met achtergrondinformatie, les- en spelmateriaal. Voor het les- en spelmateriaal en meer info, surf naar www.calcimus.be.

123 aan tafel - Gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

Ideetjes en hulpmiddelen om op een leuke manier in de kleuterklas rond het thema gezonde voeding te werken.

Informatiemateriaal voor de ouders

Om kinderen een gezond voedingsgedrag bij te brengen moeten ouders en school samenwerken. NICE biedt informatiemateriaal aan om ouders te sensibiliseren voor het belang van een gezonde voeding voor de gezondheid van hun kind.

Gezond eten en drinken op school bevorderen

Niet alleen de ouders maar ook de school heeft een niet te onderschatten impact op het gezondheidsgedrag van haar leerlingen. We geven enkele concrete tips waar je als school onmiddellijk mee aan de slag kan.

Indicatorenmeting gezondheidsbeleid scholen

In 2012 werd voor de vierde keer het gezondheidsbeleid van de scholen in Vlaanderen in kaart gebracht. Het thema gezonde voeding krijgt zowel in het basisonderwijs als in het secundair onderwijs de meeste aandacht.