NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Snelle lunchgerechten

Bloemkoolspread

Bloemkoolspread

Bereidingstijd

+- 30 min.

Portie

+- 3 porties

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • Handvol tuinkers
  • 3 el olijfolie
  • 1 el currypoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Was en snij de bloemkool in stukjes. Stoom de bloemkool beetgaar.
  2. Mix en laat afkoelen. Was ondertussen de tuinkers
  3. Voeg de olijfolie, currypoeder en paprikapoeder toe aan het bloemkoolmengsel en roer om.
  4. Meng de tuinkers nadien ook door het bloemkoolmengsel. Breng op smaak met peper.

TIP:
Serveerd deze spread met volkoren brood

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 61 kcal 82 kcal
Eiwitten 1,8 g 2,5 g
Koolhydraten 2,7 g 3,6 g
waarvan suikers 2,0 g 2,8 g
Vetten 4,4 g 6,1 g
waarvan verzadigd vet 1,5 g 2,1 g
Vezels 2,0 g 2,8 g

www.nubel.be