NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Lamsfilet met Provençaalse groenten

Lamsfilet met Provençaalse groenten

Bereidingstijd

15 min. + 30 min. gaartijd

Portie

2 personen

Ingrediënten

  • 200 g lamsfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 6 kleine aardappelen   
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • rozemarijn
  • peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in gelijke stukken. Prik met een vork een paar keer in de groenten. Leg de stukken naast elkaar in een ovenschaal en voeg de knoflookteentjes toe.
  3. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met rozemarijn en peper.
  4. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
  5. Was de aardappelen schoon en kook ze gaar.
  6. Bak de lamsfilet aan in een eetlepel olijfolie in een anti-aanbakpan. Laat 4 tot 5 min. verder garen in de oven.
  7. Laat even rusten en snijd het vlees vervolgens in schijfjes.
  8. Dien op met de Provençaalse groenten en in de schil gekookte aardappelen.
 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 56 kcal 466 kcal
Eiwitten 3,7 g 30,9 g
Koolhydraten 5,1 g 42,8g
waarvan suikers 2,1 g 17,6 g
Vetten 2,3 g 19,1 g
waarvan verzadigd vet 0,4 g 3,6 g
Vezels 1,7 g 14,4 g

Bron: www.nubel.be