NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Vlaamse bouillabaise

Vlaamse bouillabaise

Bereidingstijd

60 min.

Portie

4-6 personen

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 2 uien
  • 2 sjalotjes
  • 6 takken bleekselder
  • 3 wortelen
  • 2 tomaten
  • 750 g gefileerde vis (een mengeling van kabeljauw, schelvis, wijting)
  • 3 eetlepels bereidingsvet
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 magere blokjes visbouillon
  • 2,4 dl witte wijn
  • 1 doosje saffraan
  • 2 kruidentuiltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • cayennepeper
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • peper

 

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de mosselen. Borstel de mosselen schoon, spoel ze in koud water en zet ze met 1 ui, 3 takken selder, peper en een kruidentuiltje op het vuur tot ze opengaan.
  2. Was de overige groenten en snij ze fijn. Snij de vis in blokjes. 
  3. Verhit het bereidingsvet en stoof er de ui, sjalot, selder en wortelen in. Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. 
  4. Overgiet met 2 liter water. Doe er de bouillonblokjes bij en de wijn. Voeg het kruidentuiltje, de knoflook en de saffraan toe. Kook in 20 minuten zachtjes gaar. 
  5. Voeg de vis toe en hou alles net onder het kookpunt tot de vis gaar is. 
  6. Haal het kruidentuiltje eruit en breng verder op smaak met een snuifje cayennepeper. 
  7. Haal de mosselen uit de schelpen en voeg ze samen met de grijze garnalen net voor het opdienen aan de soep toe.

 

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 51 kcal 389 kcal
Eiwitten 5,2 g 39,6 g
Koolhydraten 1,7 g 13 g
waarvan suikers 1,4 g 10,7 g
Vetten 1,9 g 14,3 g
waarvan verzadigd vet 0,4 g 3,3 g
Vezels 0,9 g 7 g

www.nubel.be