NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Tortilla van witloof en aardappel

Tortilla van witloof en aardappel

Bereidingstijd

Ongeveer 45 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof (400 g)
  • 4 eieren
  • 4 gemiddelde aardappelen (200 g)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Schil, was en snij de aardappelen in schijfjes.
  • Was het witloof, verwijder de harde kern en snij in reepjes.
  • Verhit de olie in een bakpan.
  • Voeg het witloof en aardappelschijfjes toe.
  • Laat ze bakken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Meng de losgeklopte eieren met peper en nootmuskaat
  • Voeg de eieren toe aan het witloof en de aardappelen.
  • Maak er een mooie, ronde omelet van, bak beide kanten bruin op een laag vuurtje gedurende ongeveer 10 minuten per zijde.

Serveertip

  • Verdeel de tortilla in vier porties en serveer warm of koud naar wens.
  • Geef er een extra portie groenten of een rauwkostsalade bij.

Variatietip

  • Je kan deze tortilla ook uitproberen met andere groenten zoals spinazie, prei of broccoli.
 

Voedingswaarde

 Per portie
Energie 229 kcal
Eiwitten 9,4 g
Koolhydraten 10,7 g
waarvan suikers 2,6 g
Vetten 15,8 g
waarvan verzadigd vet 3,6 g
Vezels 3,5 g