NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Winterse frietjes met vergeten groenten

Winterse frietjes met vergeten groenten

Bereidingstijd

Ongeveer 70 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 1 pastinaak (350 g)
  • 1/10de van een grote pompoen (350 g)
  • 3 middelgrote wortels (300 g)
  • 6 aardappelen ter grootte van een ei (300 g)
  • 2 grote rode uien (410 g)
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie (50 ml)
  • 1 eetlepel zonnebloempitten (15 g)
  • 1 eetlepel hazelnoten (20 g)
  • 1 eetlepel cashewnoten (20 g)
  • naar smaak: (verse) rozemarijn, tijm en laurier, peper

Bereidingswijze

  • Pel de knoflook en knijp hem fijn in de olie.
  • Schil en was alle groenten. Snij de pastinaak, de pompoen, de wortelen en de aardappelen in frietjes van ongeveer 1 cm breed.
  • Pel de rode uien en snij ze in halve ringen.
  • Doe de versneden groenten in een ovenschaal en roer er de olie met knoflook onder.
  • Voeg de kruiden toe aan de groenten.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en laat de groenten ongeveer 45 minuten garen op 180°C. Roer de groenten halverwege even goed door elkaar.
  • Hak de noten in grove stukken.
  • Voeg de pitten en noten toe en laat het geheel nog 5 minuten roosteren in de oven.
 

Voedingswaarde

 Per portie
Energie  365 kcal
Eiwitten  7,8 g
Koolhydraten  30,3 g
waarvan suikers  14,2 g
Vetten  21,2 g
waarvan verzadigd vet 2,9 g
Vezels  11,7 g

Bron: www.nubel.be

Variatietip

In zo'n groenteschotel kan je heel wat (vergeten groenten kwijt).
Denk bijvoorbeeld ook aan koolraap en schorseneren.

Werk de ovenschotel verder af naar eigen smaak, bijvoorbeeld met verkruimelde feta. Of serveer het gerecht eens met konijn.