NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Zeewolfbootje met rode biet, paddenstoelen en krieltjes

Zeewolfbootje met rode biet, paddenstoelen en krieltjes

Bereidingstijd

Ongeveer 50 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 4 zeewolffilets (4 x 100 g)
  • 12 krieltjes
  • 500 g rode biet
  • 500 g champignonmengeling (bv. boschampignons, oesterzwammen)
  • 1 sjalot
  • 200 ml gevogeltefond
  • 100 ml lightroom
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels anijszaad
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • peper

Bereidingswijze

  • Schil de bieten en snij ze in blokjes. Snipper de sjalot.
  • Fruit de sjalot en het anijszaad in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de bietenblokjes bij en laat 5 minuten sudderen.
  • Schenk er de fond bij. Laat 20 minuten garen en inkoken.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Was en schil de krieltjes. Snij de krieltjes in twee en leg ze op een bakplaat. Verdeel er wat olijfolie over, kruid af met peper en rozemarijn en doe ze in de oven.
  • Bak de champignonmengeling in 1 eetlepel olijfolie en laat het vocht verdampen. Kruid met peper.
  • Meng de helft van de champignons met de biet en verdeel over 2 vellen aluminiumfolie. Kruid de zeewolffilets met peper en leg ze erbij. Sluit de pakketjes. Leg ze op een bakplaat en laat ze ongeveer 15 minuten garen in de oven.
  • Doe de andere helft champignons in een pan. Roer er de room onder en laat dit inkoken. Voeg de mosterd toe.
  • Haal de vis uit de oven, open de papillot en serveer met de champignonsaus en de krieltjes.

Aaandachtspunt

Lightroom (≤ 5 %) bevat minder vet en dus ook minder verzadigd vet dan volle room (33 %). Deze vervanging is een eenvoudige manier om minder calorieën in te nemen. Gebruik er dan wel niet meer van.

 

Voedingswaarde

 Per portie
Energie 380 kcal
Eiwitten 30,7 g
Koolhydraten 39,6 g
waarvan suikers 11,1 g
Vetten 8,7 g
waarvan verzadigd vet          2,7 g
Vezels 9,5 g

Bron: www.nubel.be