NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Rabarbersalade met rundreepjes en frisse yoghurtdressing

Rabarbersalade met rundreepjes en frisse yoghurtdressing

Bereidingstijd

Ongeveer 50 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g mager rundvlees
  • 500 g rabarber
  • 1 kleine venkel (125 g)
  • 1 sinaasappel
  • 20 halve walnoten
  • 150 g sla naar keuze
  • 200 g yoghurt natuur
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Verse bieslook
  • Peper
  • 8 sneetjes volkorenbrood

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Maak de venkel schoon en snij hem in schijfjes.
  • Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de rabarberstelen weg, was ze en snij ze in blokjes.
  • Verdeel de venkelschijfjes op een bakplaat met bakpapier. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kruid met peper en rozemarijn. Rooster ze in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Pers 1 sinaasappel. Meng de blokjes rabarber met het sap en 1 eetlepel olijfolie. Doe ze in een ovenschaal en bak ze zacht (niet tot compote) in 10 tot 12 minuten. Laat ze afkoelen.
  • Snij het rundvlees in fijne reepjes, kruid ze met peper en bak ze gaar met de rest van de olijfolie.
  • Meng de yoghurt met het citroensap en breng verder op smaak met peper en fijngesneden bieslook.
  • Schik sla op een bord. Verdeel de lauwe blokjes rabarber en venkel over de sla. Werk de salade af met de rundreepjes, de walnoten en de frisse yoghurtdressing.
  • Combineer deze frisse salade met volkorenbrood.

EXTRA TIP
Is de rabarber te zuur? Voeg wat fruit toe an de salade, bijvoorbeeld stukjes zoete appel of aardbeien, of een beetje honing aan de rabarber. Je kan het gerecht ook serveren met zoete aardappeltjes uit de oven.

 

Voedingswaarde

 Per portie
Energie 535 kcal
Eiwitten 40,7 g
Koolhydraten 36,0 g
waarvan suikers 8,7 g
Vetten 23,8 g
waarvan verzadigd vet 4,1 g
Vezels 7,2 g

Bron: www.nubel.be