NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Witloofcurry met groentespiesjes

Witloofcurry met groentespiesjes

Bereidingstijd

Ongeveer 35 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 200 g gekookte rijst
  • 4 witloofstronken (400 g)
  • 1 rode paprika
  • 2 zoete aardappelen (200 g)
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 230 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel gele currypasta
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 3 eetlepels arachideolie

Groentespiesjes

  • 16 kerstomaten
  • 16 witte champignons
  • 1 courgette

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze glazig.
  • Spoel het witloof, snijd in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witloof in fijne reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de paprika en snijd in ringen.
  • Voeg het witloof, de paprika, de zoete aardappel, de kokosmelk, de gele currypasta en de groentebouillon toe aan de pan. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten koken.
  • Maak de groentespiesjes. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm. Rijg afwisselend een stuk courgette, een champignon en een kerstomaat op een satéprikker. Bak ze krokant in wat olie en kruid bij met peper.
  • Schep de curry in diepe borden. Werk af met koriander en fijngesneden lente-uitjes. Serveer met gekookte rijst en een groentespiesje.

EXTRA TIP
Vul deze groentebom eventueel aan met een stukje verse zalm, kip of scampi's. Voeg nog meer vezels toe en kies voor volkoren rijst of zilvervliesrijst.

In samenwerking met www.lekkervanbijons.be

 

Voedingswaarde

 Per portie
Energie 449 kcal
Eiwitten 12 g
Koolhydraten 57 g
waarvan suikers 11 g
Vetten 18 g
waarvan verzadigd vet 9,8 g
Vezels 8,5 g
Zout 0,61 g

Bron: www.nubel.be