NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Chile con carne

Chile con carne

Bereidingstijd

20 min. + 30 min. gaartijd

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1 blik gepelde tomaten (800 g)
  • 1 blik rode bonen (400 g)
  • 200 g filet americain puur
  • 2 eetlepels bereidingsvet
  • paprika- en/of chilipoeder
  • komijnpoeder naar smaak
  • optioneel: verse koriander, magere yoghurt

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika’s fijn. Laat de rode bonen in een zeef uitlekken.
  2. Verhit het bereidingsvet en bak de filet americain gaar. Voeg de ui, de knoflook en de paprika’s toe en bak ze enkele minuten mee.
  3. Meng er de tomaten en wat chili- en/of paprikapoeder en komijnpoeder naar smaak onder en ten slotte ook de rode bonen. Laat het geheel een half uur op een zacht vuur sudderen.
  4. Werk af met verse koriander en een lepel magere yoghurt. Kan ook zonder vlees.
 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 82 kcal 356 kcal
Eiwitten 6,5 g 28 g
Koolhydraten 7,6 g 32,9 g
waarvan suikers 3,4 g 14,8 g
Vetten 2,2 g 9,5 g
waarvan verzadigd vet 0,8 g 3,6 g
Vezels 4,4 g 18,8 g

www.nubel.be