NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Gebakken rijst met ei en groenten

Gebakken rijst met ei en groenten

Bereidingstijd

20 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 600 g gekookte bruine rijst
  • 1 sjalot
  • 2 preistengels
  • 250 g champignons
  • 1 broccoli
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • optioneel: lente-ui, een mespunt sambal oelek of chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot fijn. Was de groenten. Snijd de prei en de champignons in fijne stukjes en de broccoli in roosjes.
  2. Breek de eieren en kluts ze in een potje.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten met de sojasaus tot ze beetgaar zijn.
  4. Giet de eieren erbij en roer tot je stukjes roerei krijgt.
  5. Breng op smaak met peper of sambal oelek voor wie van pikant houdt.
  6. Voeg de rijst toe en laat alles al roerend nog even doorbakken. Werk eventueel af met lente-ui.
 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 129 kcal 236 kcal
Eiwitten 6,1 g 11,1 g
Koolhydraten 12,1 g 22,2 g
waarvan suikers 3,8 g 6,9 g
Vetten 5,6 g 10,2 g
waarvan verzadigd vet 1,4 g 2,6 g
Vezels 2,6 g 4,7 g

www.nubel.be