NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Wok met finettes, romanesco en noten

Wok met finettes, romanesco en noten

Bereidingstijd

20 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 1 romanesco (groene bloemkool – vers of 800 g roosjes uit de diepvries)
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 100 g fijngehakte walnoten
  • 400 g varkensfinettes
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels vetstof
  • peper
  • nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  1. Kook de romanesco-roosjes beetgaar in kokend water en laat uitlekken.
  2. Verhit de wok en laat de noten lichtjes bruinen. Schep ze uit de wok.
  3. Doe 1 eetlepel vetstof in de wok. Bak al roerend de finettes goudgeel.
  4. Haal ze uit de wok en voeg de rest van de vetstof toe. Bak de romanesco-roosjes kort.
  5. Voeg alles samen, kruid en bestrooi met de peterselie.

Tip:
Serveer met aardappelen, noedels of rijst.

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 118 kcal 410 kcal
Eiwitten 8,7 g 30,4 g
Koolhydraten 1,5 g 5,3 g
waarvan suikers 1,4 g 4,9 g
Vetten 8 g 27,8 g
waarvan verzadigd vet 1,6 g 5,7 g
Vezels 2,2 g 7,8 g

www.nubel.be