NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Gegrilde kip met tomatensalade

Gegrilde kip met tomatensalade

Bereidingstijd

15 min. + marineren

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 800 g tomaat
  • 100 g schapenkaas
  • verse of gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde marjolein
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • vetarme marinade:
    2 eetlepels olie, 4 eetlepels limoensap, 1 koffielepel tijm, 1 koffielepel rozemarijn, 2 teentjes geperste look, 2 eetlepels graantjesmosterd, peper

 

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de stukken kip erin en plaats een aantal uur in de koelkast.
  2. Snijd de tomaten in stukken.
  3. Verkruimel er de kaas over en bestrooi met basilicum en marjolein. Giet er de olijfolie over en werk af met peper.
  4.  Grill de stukken kip in de pan of op de barbecue.

 

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 102 kcal 379 kcal
Eiwitten 8,6 g 32,2 g
Koolhydraten 1,3 g 4,9 g
waarvan suikers 1,2 g 4,5 g
Vetten 6,3 g 23,5 g
waarvan verzadigd vet 2,1 g 7,9 g
Vezels 0,7 g 2,8 g

www.nubel.be