NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Varkenshaasje met broccoli en slanke bechamelsaus

Varkenshaasje met broccoli en slanke bechamelsaus

Bereidingstijd

20 min.

Portie

2 personen

Ingrediënten

  • 400 g broccoli
  • 200 g varkenshaasje
  • eventueel 1 eetlepel vetstof
  • 250 ml magere melk
  • 2 eetlepels bloem
  • nootmuskaat
  • peper

 

Bereidingswijze

  1. Strijk het varkenshaasje eventueel in met een beetje vetstof en gril het bruin.
  2. Stoom de broccoli gaar.
  3. Los de bloem op in een deel van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Voeg al roerend de opgeloste bloem toe en laat de saus even doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  4. Giet de saus over de broccoli.
  5. Serveer met gekookte aardappelen.

Tip:
voor een kaassaus: roer 70 g geraspte lightkaas onder de hete bechamelsaus.

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 67 kcal 300 kcal
Eiwitten 7 g 31 g
Koolhydraten 4,2 g 18,8 g
waarvan suikers 2,3 g 10,4 g
Vetten 2,2 g 9,7 g
waarvan verzadigd vet 0,9 g 3,9 g
Vezels 1,5 g 6,6 g

www.nubel.be