NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Aardappellasagne met spinazie en verse kaas

Aardappellasagne met spinazie en verse kaas

Bereidingstijd

20 min. + 20 min. gaartijd

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 800 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 400 g uitgelekte ricotta
  • 100 g geraspte lightkaas naar keuze
  • olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat

 

 

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
  2. Stoof de spinazie met knoflook in een eetlepel olijfolie, kruid met peper en nootmuskaat en knijp goed uit.
  3. Meng de spinazie met de ricotta en de pijnboompitten.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm. Leg in een ingevette ovenschaal afwisselend een laag aardappelplakjes en een laag spinaziemengsel.
  5. Werk af met gemalen kaas.
  6. Bak de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.

 

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 89 kcal 385 kcal
Eiwitten 6,7 g 28,7 g
Koolhydraten 5,1 g 21,8 g
waarvan suikers 1,1 g 4,9 g
Vetten 4,5 g 19,6 g
waarvan verzadigd vet 2,4 g 10,4 g
Vezels 1,8 g 7,7 g

www.nubel.be