Recepten - Hoofdgerechten

Aardappellasagne met spinazie en verse kaas
Bereidingstijd
20 min. + 20 min. gaartijd
Portie
4 personen
Ingrediënten
- 8 vastkokende aardappelen
- 800 g spinazie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 400 g uitgelekte ricotta
- 100 g geraspte lightkaas naar keuze
- olijfolie
- peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
- Stoof de spinazie met knoflook in een eetlepel olijfolie, kruid met peper en nootmuskaat en knijp goed uit.
- Meng de spinazie met de ricotta en de pijnboompitten.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm. Leg in een ingevette ovenschaal afwisselend een laag aardappelplakjes en een laag spinaziemengsel.
- Werk af met gemalen kaas.
- Bak de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.
Voedingswaarde
Per 100 g | Per portie | |
---|---|---|
Energie | 89 kcal | 385 kcal |
Eiwitten | 6,7 g | 28,7 g |
Koolhydraten | 5,1 g | 21,8 g |
waarvan suikers | 1,1 g | 4,9 g |
Vetten | 4,5 g | 19,6 g |
waarvan verzadigd vet | 2,4 g | 10,4 g |
Vezels | 1,8 g | 7,7 g |
www.nubel.be