NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Burger gezond met rosbief

Burger gezond met rosbief

Bereidingstijd

20 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 300 g rosbief
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 g rucola
  • 170 g magere verse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 5 augurken
  • ¼ busseltje bieslook
  • tabasco
  • 2 el olijfolie
  • 4 volkoren broodjes
  • peper

 

Bereidingswijze

  1. Meng de verse kaas met de knoflook, de fijngesnipperde augurken en de bieslook. Breng op smaak met tabasco en peper.
  2. Snijd de rosbief in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm (of vraag dit aan de slager). Bestrijk het vlees met olijfolie, kruid met peper en bak of gril het kort.
  3. Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenkant met de kaasmengeling.
  4. Schik de tomaten- en de komkommerschijfjes op de onderkant. Leg er enkele plakjes vlees op en werk af met rucola en tuinkers. Sluit de broodjes.

 

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 40 kcal 193 kcal
Eiwitten 5,2 g 24,7 g
Koolhydraten 3,3 g 15,8 g
waarvan suikers 1,3 g 6 g
Vetten 2 g 9,4 g
waarvan verzadigd vet 0,5 g 2,2 g
Vezels 1 g 4,6 g

www.nubel.be