NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Aardappel-erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje

Aardappel-erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje

Bereidingstijd

25 min. + 20 min. gaartijd

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg bloemige aardappelen (bijv. Bintje)
  • 1 varkenskroontje voor 4 personen (ongeveer 600 g)
  • 500 g verse of diepvrieserwten
  • ½ savooikool
  • halfvolle of magere melk
  • 2 eetlepels bereidingsvet
  • 2 dl magere rundsbouillon
  • 3 eetlepels graanmosterd
  • een handvol dragonblaadjes
  • nootmuskaat
  • peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Gaar intussen ook de erwten. Pureer de aardappelen samen met de erwten en voeg melk toe tot de gewenste consistentie. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  2. Maak de savooikool schoon en snijd in slierten. Kook de savooikool gaar in een bodem water en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  3. Schroei het varkenskroontje aan alle zijden dicht in een braadpan met hete vetstof. Kruid met peper en laat gedurende 20 min. verder garen in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  4. Giet de rundsbouillon in de braadpan en laat zachtjes inkoken met de graanmosterd.
  5. Serveer de puree met het varkenskroontje, de savooikool en een lepeltje saus. Werk af met dragonblaadjes.

In samenwerking met Lekker van bij ons.

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 85 kcal 650 kcal
Eiwitten 6,1 g 46,3 g
Koolhydraten 8,2 g 62,6 g
waarvan suikers 1,5 g 11,3 g
Vetten 2,9 g 22,1 g
waarvan verzadigd vet 0,7 g 5,6 g
Vezels 2,3 g 17,8 g

www.nubel.be