NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Kippenrisotto

Kippenrisotto

Bereidingstijd

25 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

2 kipfilets
1 liter ontvette kippenbouillon
400 g risotto rijst
2 eetlepels bereidingsvet
800 g groenten naar keuze (bv. champignons, oesterzwammen, courgettes, paprika’s)
peper van de molen

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en voegde rijst toe. Laat de rijst 15 minuten onder deksel zachtjes koken.
  2. Snijd de kipfilets in reepjes, bak ze gaar en kruid ze met peper van de molen.
  3. Meng de gebakken kipreepjes onder de rijst.
  4. Werk de risotto verder af met groenten naar keuze, bijvoorbeeld gebakken champignons, oesterzwammen, courgette of paprikablokjes. Een groene gemengde sla als bijgerecht zorgt voor een verfrissende toets.


Tip:
Witte arboriorijst is bij uitstek geschikt om een mooie romige risotto te maken. Het is een licht klevende rijst, met grote bijna ronde korrels die tijdens het koken veel vocht opnemen maar vanbinnen toch stevig blijven. Voor een meer feestelijke risottoversie, meng een scheutje lightroom onder de gekookte risotto.

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 71 kcal 598 kcal
Eiwitten 4,5 g 37,4 g
Koolhydraten 9,1 g 76,5 g
waarvan suikers 0,5 g 4 g
Vetten 1,8 g 15,2 g
waarvan verzadigd vet 0,4 g 3,5 g
Vezels 0,7 g 5,7 g

www.nubel.be