NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Kipfilet met groene asperges en fijne looksaus

Kipfilet met groene asperges en fijne looksaus

Bereidingstijd

25 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets zonder vel
  • 1 liter ontvette gevogeltebouillon
  • 1 teentje gerookte (roze) look, fijngehakt
  • 1 dl lightroom
  • 1 busseltje peterselie, fijngehakt
  • 12 groene asperges
  • peper van de molen

Bereidingswijze

  1. Breng de gevogeltebouillon aan de kook. Kruid intussen de kipfilets en pocheer ze gedurende 8 minuten in de warme bouillon (net onder het kookpunt).
  2. Neem 3 dl van het kookvocht, voeg de (light)room en de look toe en laat het geheel tot de gewenste dikte inkoken.
  3. Voeg voor het opdienen de peterselie toe, mix de saus fijn en kruid eventueel bij met peper van de molen.
  4. Schil de asperges en blancheer ze beetgaar in ruim kokend water.
  5. Serveer de kipfilet op een bedje van asperges en een lepeltje looksaus. Geef er volkorenpasta bij.


Tip:
Ook lekker met schorseneren buiten het aspergeseizoen.

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 49 kcal 222 kcal
Eiwitten 6,3 g 28,5 g
Koolhydraten 1 g 4,7 g
waarvan suikers 0,6 g 2,7 g
Vetten 2,2 g 9,8 g
waarvan verzadigd vet 0,8 g 3,5 g
Vezels 0,2 g 0,7 g

www.nubel.be