NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Hoofdgerechten

Winterse groentewok

Winterse groentewok

Bereidingstijd

30 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 1 wit van prei
  • 4 lente-uien
  • 1 kleine pastinaak
  • 1/4 knolselder
  • 1 bakje champignons
  • 4 eetlepels (wok)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • sojasaus
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 sneetjes brood

 

Bereidingswijze

  1. Maak alle groenten grondig schoon.
  2. Snij de prei en de lente-uien in ringen.
  3. Snij de pastinaak in plakjes, de knolselder in reepjes en besprenkel ze met citroensap.
  4. Snij de champignons in vier.
  5. Hak de knoflook fijn.
  6. Verhit de olie in de wok.
  7. Doe de pastinaak en de knolselder in de wok en roer goed om.
  8. Voeg nu ook de look, de prei en de champignons toe en laat het geheel verder bakken op een matig vuur. Kruid met sojasaus.
  9. Toast het brood en snij het in croutons.
  10. Serveer het wokgerecht op een warm bord en strooi er de broodkorstjes over.

Tip:
Lekker bij een stukje vlees of vis en aardappeltjes in de schil.

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 82 kcal 245 kcal
Eiwitten 2 g 6,1 g
Koolhydraten 8,4 g 25 g
waarvan suikers 3,7 g 11,1 g
Vetten 3,8 g 11,3 g
waarvan verzadigd vet 0,6 g 1,7 g
Vezels 3,2 g 9,5 g

www.nubel.be  - Origineel recept te raadplegen op www.lekkervanbijons.be