NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Desserts

Fruitspiesjes op de BBQ

Fruitspiesjes op de BBQ

Bereidingstijd

10 min.

Ingrediënten

  • Allerlei soorten seizoensfruit naar keuze bijvoorbeeld peren, appelen, aardbeien, perziken, bananen, ananas, sinaasappelen
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  • Snij de vruchten in stukjes: de zachte fruitsoorten in grotere stukken en de stevige fruitsoorten in kleinere stukjes.
  • Besprenkel de vruchten die snel verkleuren met citroensap.
  • Steek de stukjes op een spies en leg ze 5 minuten op de BBQ, de grillplaat of onder de grill. Draai ze om en grill verder tot ze bruinen.

Tip:
Als extraatje kan je een beetje suiker op het fruit strooien zodat het wat karamelliseert bij het grillen. Superlekker met amandelschilfers en een dipsausje van yoghurt op smaak gebracht met munt.