NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Soepen

Slanke broccolivelouté met geitenkaas

Slanke broccolivelouté met geitenkaas

Bereidingstijd

15 min. + 25 min. gaartijd

Portie

4 kommetjes soep

Ingrediënten

  • 800 g broccoli (vers of diepvries)
  • 200 g courgetteschijfjes (vers of diepvries)
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 bloemige aardappelen
  • 1 eetlepel vetstof
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 1 liter water
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in de vetstof.
  2. Voeg de broccoli, de courgettes, de aardappelen, het water en het kruidentuiltje toe.
  3. Laat het geheel gedurende 25 minuten sudderen.
  4. Verwijder het kruidentuiltje, mix de soep en breng ze verder op smaak met peper en nootmuskaat.
  5. Werk ze af met een kleine eetlepel verse geitenkaas per persoon en enkele broccoliroosjes en courgetteschijfjes.

 

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 27 kcal 153 kcal
Eiwitten 1,7 g 9 5 g
Koolhydraten 1,7 g 9,5 g
waarvan suikers 1 g 5,5 g
Vetten 1,2 g 6,9 g
waarvan verzadigd vet 0,7 g 3,8 g
Vezels 1,4 g 8 g

www.nubel.be