NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Soepen

Pompoensoep, appel en curry

Pompoensoep, appel en curry

Bereidingstijd

15 min. + 30 min. gaartijd

Portie

4 kommetjes soep

Ingrediënten

  • 850 g pompoen
  • 1 el margarine
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 1,5 l groentebouillon (gebruik maar 1 bouillonblokje)
  • 1 tl currypoeder
  • peper

 

Bereidingswijze

  1. Versnipper de ui en bak aan in margarine.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur.
  3. Snijd de appels in blokjes en laat meestoven met de pompoen. Voeg de currypoeder toe en roer goed om.
  4. Giet de groentebouillon bij de pompoenmengeling en laat zachtjes 30 minuten koken.
  5. Mix de soep. Is ze te dik? Voeg wat extra water toe.
  6. Breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat currypoeder.

In samenwerking met Lekker van bij ons

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 17 kcal 111 kcal
Eiwitten 0,4 g 2,6 g
Koolhydraten 2,1 g 14 g
waarvan suikers 1,8 g 12,1 g
Vetten 0,7 g 4,4 g
waarvan verzadigd vet 0,3 g 2,1 g
Vezels 0,5 g 3,5 g

www.nubel.be