15 minuten 4 personen

Rilette van gerookte forel en salsa van appel

  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 gerookte forelfilet
  • 4 schijfjes zure appel, zoals Boskoop of Greenstar
  • 1 pijpajuin
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 koffielepel geraspte mierikswortel, (eventueel uit een potje)
  • citroensap
  • zwarte peper
  • luzernescheuten om af te werken
Rilette van gerookte forel en appel

Bereidingswijze

  1. Prak de gerookte forelfilet met de magere yoghurt met een vork los. Breng op smaak met zwarte peper en mierikswortel.
  2. Snijd de pijpajuin en appelschijfjes in zeer kleine blokjes en druppel er een beetje citroensap over.
  3. Snijd het volkorenbrood in dunne reepjes en rooster ze krokant onder een hete grill.
  4. Schep de rilette in 4 kleine glaasjes, doe de appelsalsa er bovenop en werk af met een toefje luzernescheuten.
  5. Serveer met de krokante volkorenreepjes. Stengels van volkorenbrood met rilette van gerookte forel en salsa van appel brood.

Tip: Je kan van het volkorenbrood ook vierkante toastjes maken en deze beleggen met de rilette.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

105

71

kcal

Eiwitten

11

7,6

g

Vetten

2,4

1,6

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,8

0,5

g

Koolhydraten

8,4

5,6

g

waarvan suikers

2,9

2,0

g

Vezels

1,7

1,2

g

Zout

1,0

0,7

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Bruschetta al pomodore
Recept

Bruschetta al pomodore

Lekker en gezond aperitieven met bruschetta al pomodore. Het recept vind je hier.

Gevulde champignons
Recept

Gevulde champignons

Gevulde champignons, ideaal voor een lekker en gezond aperitief. Het recept vind je hier.

Groentewaaier
Recept

Groentewaaier

Met deze kleurrijke groentewaaier tover je een gezond aperitief op tafel. Het recept vind je hier.