Gezond gebeten voor Yummies

20 SAMEN ACHTER DE POTTEN EN DE PANNEN, DA’S KOOKFUN! Schakel de kinderen in als hulpkok en prikkel zo hun nieuwsgierigheid voor gezonde voeding. Vertel hen in geuren en kleuren over de producten die je gebruikt: hoe ze smaken, waar ze vandaan komen, wat je er zoal mee kan doen …Wedden dat ze er sneller van zullen proeven? Als kinderen nu al geregeld helpen, krijgen ze steeds meer kookvaardig- heden in hun vingers. Erg handig voor later! Eten jullie thuis geen vlees en vis? Check dan even of jullie voldoende peulvruchten, eieren of geschikte plantaardige vleesvervangers zoals tofu eten. Nemen jullie ook geen zuivel, dan zijn er supplementen nodig. Hoe meer voeding je uitsluit, hoe groter de kans op voedingstekorten. Dat kan leiden tot groeiachterstand. Raadpleeg een diëtist voor deskundig voedingsadvies. Als iedereen in de keuken goed oplet, doen hete pannen, kokend water en scherpe messen geen vlieg kwaad. Doe je mee? DIT KAN JOUW BEGINNENDE HULPKOK Roeren en mengen. Raspen, pureren, kneden. Eten wegen of afmeten. Zacht eten snijden met een onscherp mes. DIT KAN JOUW ERVAREN HULPKOK Het vuur aansteken. Eten snijden met een scherp mes. Checken of iets gaar is. Keukenmachines gebruiken, zoals een blender en staafmixer.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU0Njkx