Jouw food motto? ‘Gewoon is al gek genoeg.’ Doe jou maar een klassieke vol-au-vent, een simpele boterham met kaas of een old school spaghetti bolognaise. Dat laatste zonder champignons, weliswaar. Wie doet die nu in pastasaus? Onbekend is onbemind: ook dat staat op jouw smaakpapillen geschreven. Gevulde inktvis of gepekelde koolrabi? Goed zot! Jouw ontbijt en lunch zien er meestal hetzelfde uit, en dat vind jij hélemaal oké!

Extra tips voor Classic = Cool:

  • Door af en toe mee te koken, leer je producten en smaken beter appreciëren. Die zelfgesneden groente waar jij normaal je neus voor optrekt, kan zo ineens toch verrassend lekker blijken!

  • Gezond eten is gevarieerd eten. Eet je bijvoorbeeld twee stukken fruit per dag? Goeie bal! Eet je dan twee keer een appel? Dan is een appel en een andere fruitsoort nog een beter idee. Probeer ook eens fruit met yoghurt in plaats van yoghurt met fruit.

  • Ben jij iemand die bij alles ‘sausjes’ eet? Probeer wat meer te wennen aan de pure smaak van de ingrediënten op je bord. Geef gerechten een extra toets met ‘toefjes’ en ‘dipjes’ in plaats van rijkelijke sauslepels. Ruil een klassieke mayonaise of roomsaus eens in voor een toefje Griekse yoghurt, mosterd, pickles, (zelfgemaakte) pesto of groentedip.