Voeding en religie

Religie en cultuur beïnvloeden wat, wanneer en hoe mensen eten. Tradities en specifieke voedingsregels vormen een belangrijk onderdeel van identiteit en samenleven. Inzicht in deze gebruiken helpt om gezonde voeding te ondersteunen binnen diverse culturele en religieuze contexten.

Voedingsadvies in een etnisch divers Vlaanderen

Waarmee moet je rekening houden bij voedingsadvies aan cliënten met een migratieachtergrond? Wij vroegen het aan vier diëtisten met veel ervaring ter zake.

Lees meer

Gezond eten tijdens de ramadan

Tijdens de ramadan, de vastenperiode van de islam, wijkt het maaltijdpatroon af van de rest van het jaar. Hoe houden we het gezond?

Lees meer

Gezonde voeding met Turkse en Marokkaanse roots

Veel Vlamingen met Turkse of Marokkaanse roots houden vast aan hun traditionele eetcultuur. Gezond voedingsadvies moet hiermee rekening houden.

Lees meer
TOOL - Maak kennis met Turkse en Marokkaanse eetgewoonten
Gratis Materiaal

TOOL - Maak kennis met Turkse en Marokkaanse eetgewoonten

Veel Vlamingen met Turkse of Marokkaanse roots houden vast aan hun traditionele eetcultuur. Gezond voedingsadvies moet hiermee rekening houden.

Lees meer