Religie en cultuur beïnvloeden wat, wanneer en hoe mensen eten. Tradities en specifieke voedingsregels vormen een belangrijk onderdeel van identiteit en samenleven. Inzicht in deze gebruiken helpt om gezonde voeding te ondersteunen binnen diverse culturele en religieuze contexten.
Voedingsadvies in een etnisch divers Vlaanderen
Waarmee moet je rekening houden bij voedingsadvies aan cliënten met een migratieachtergrond? Wij vroegen het aan vier diëtisten met veel ervaring ter zake.
Gezond eten tijdens de ramadan
Tijdens de ramadan, de vastenperiode van de islam, wijkt het maaltijdpatroon af van de rest van het jaar. Hoe houden we het gezond?
Gezonde voeding met Turkse en Marokkaanse roots
Veel Vlamingen met Turkse of Marokkaanse roots houden vast aan hun traditionele eetcultuur. Gezond voedingsadvies moet hiermee rekening houden.
TOOL - Maak kennis met Turkse en Marokkaanse eetgewoonten
Veel Vlamingen met Turkse of Marokkaanse roots houden vast aan hun traditionele eetcultuur. Gezond voedingsadvies moet hiermee rekening houden.