Soorten fruit en andere weetjes

Er bestaan verschillende soorten fruit die kunnen worden ingedeeld in twee grote groepen: hardfruit en zomerfruit. Iedere fruitsoort heeft zijn unieke samenstelling en smaakt op z’n best als ze van goede kwaliteit zijn. Let bij de aankoop van fruit op de kwaliteit en hanteer de juiste bewaarmethoden. De ene fruitsoort hoort thuis in de koelkast, de andere dan weer niet.

Maar wat is nu het gezondste fruit? Vers fruit geniet zonder twijfel de voorkeur. Zet verschillende soorten fruit op het menu. Zo kan je genieten van elke fruitsoort zijn unieke karakter.

Zomerfruit: zacht fruit en steenfruit

Zacht fruit en steenvruchten kleuren tijdens de zomer het fruitassortiment. Steevast fris, fruitig en gezond! Ontdek hier meer over zomerfruit.

Hardfruit: appels en peren

Appels en peren zijn het hele jaar door beschikbaar en kunnen op elk moment van de dag een frisse en gezonde toets geven aan tal van gerechten.  

Fruit kopen en bewaren

Fruit kopen doe je met je zintuigen: kijk, ruik en voel. Fruit bewaren op correcte wijze houdt het verlies aan kwaliteit en voedingsstoffen minimaal.  

Wat is het gezondste fruit?

Vers fruit wordt vaak verwerkt tot verschillende fruitproducten: van fruit in blik tot vruchtenconfituur. Maar wat is nu het gezondste fruit?

Mag je fruit na de maaltijd?

Fruit na het eten wordt door sommigen afgeraden. Fruit zou slecht worden verteerd of gisten in de darm. Maar wat is hiervan aan en mag je fruit na het eten?

Is suiker in fruit ongezond?

Fruit bevat van nature suikers. Ze geven de vruchten een zoete smaak en zorgen voor energie. We beperken best de hoeveelheid toegevoegde suikers in de voeding. Maar hoe zit dat met suikers in fruit?