Kaas

Kaas is een ideale smaakmaker, ook in een gezonde voeding. Het past bij verschillende soorten brood in combinatie met groenten en fruit, maar ook in slaatjes en ovengerechten.

Het onderzoek naar de gezondheidseffecten van kaas wint bovendien aan belangstelling. Kaas lijkt bijvoorbeeld geen nadelig effect te hebben op hart- en vaatziekten, ondanks zijn gehalte aan verzadigd vet en zout. Dat wijst op complexe interacties tussen verschillende nutriënten en andere bioactieve bestanddelen in een voedingsmiddel.

Voedingswaarde van kaas

Kaas is nutriëntrijk. Naargelang de soort bevat kaas meer of minder vet, verzadigd vet en zout.

Kaas bewaren

Koel bewaren is nodig, bij de juiste temperatuur en goed afgedekt.

Zuivel en gezondheid

Melk, yoghurt en kaas dragen bij tot een gezonde voeding voor een goede gezondheid. Wat is bewezen en wat vergt bijkomend onderzoek?

Aanbevelingen voor zuivel

Melk, yoghurt en kaas passen in een gezonde voeding. Hoe kan je er optimaal van de voedings- en gezondheidstroeven van zuivel genieten?

Andere melkproducten

Melk

Melk is van nature nutriëntdens: het levert veel voedingsstoffen in verhouding tot zijn energiewaarde. Melk is bovendien veelzijdig in de keuken.

Lees meer

Yoghurt

Yoghurt is een eeuwenoud product met een modern imago. Het heeft bewezen gezondheidstroeven maar yoghurt is ook verfrissend en veelzijdig in gebruik.

Lees meer