Yoghurt

Yoghurt is een eeuwenoud product met een modern imago.

Yoghurt is een gefermenteerd product. Aan gepasteuriseerde melk worden fermenten toegevoegd die de smaak - melksuikers worden door melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur - en de dikte van de melk veranderen. Het ferment bestaat uit de yoghurtbacteriën Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus die levend en in voldoende mate in het eindproduct aanwezig zijn. Wanneer er andere soorten melkzuurbacteriën of micro-organismen in het ferment zijn gebruikt (bv. kefir, probiotica) of wanneer ze door een warmtebehandeling na de fermentatie zijn gedood, mag het product niet meer als yoghurt worden aangeprezen of verkocht.

Het is van nature nutriëntrijk en heeft bewezen gezondheidstroeven. Yoghurt is ook verfrissend en veelzijdig in gebruik.

.

Voedingswaarde van yoghurt

De voedingswaarde van yoghurt is vergelijkbaar met die van melk. Yoghurt is dus een goed alternatief voor melk.

Zuivel en gezondheid

Melk, yoghurt en kaas dragen bij tot een gezonde voeding voor een goede gezondheid. Wat is bewezen en wat vergt bijkomend onderzoek?

Aanbevelingen voor zuivel

Melk, yoghurt en kaas passen in een gezonde voeding. Hoe kan je er optimaal van de voedings- en gezondheidstroeven van zuivel genieten?

Andere melkproducten

Melk

Melk is van nature nutriëntdens: het levert veel voedingsstoffen in verhouding tot zijn energiewaarde. Melk is bovendien veelzijdig in de keuken.

Lees meer

Kaas

Kaas is een ideale smaakmaker, ook in een gezonde voeding. Het onderzoek naar de gezondheidseffecten van kaas wint bovendien aan belangstelling.

Lees meer