Smeer- en bereidingsvetten

Het wordt steeds moeilijker te kiezen uit het grote assortiment smeer- en bereidingsvetten.
Hier kom je meer te weten over boter, plantaardige olie, margarine en minarine.

Voedingswaarde smeer- en bereidingsvetten

Naast energie leveren smeer- en bereidingsvetten ook essentiële vetzuren en vetoplosbare vitaminen. Lees hier meer over vetstoffen en hun voedingswaarden.

Aanbevelingen smeer- en bereidingsvetten

Een mespuntje smeervet per snede brood en een eetlepel bereidingsvet voor de warme maaltijd per persoon. Zo spring je zuinig om met vetstoffen.

Smeer- en bereidingsvetten in de keuken

Ontdek de verschillende toepassingen van oliën en vetten in de keuken: van koude tot warme bereiding of van vast tot vloeibaar.

Is kokosolie gezond?

Er circuleren tegenstrijdige berichten over de gezondheidseffecten van kokosolie. Wat zegt de wetenschap over kokosolie? Dat lees je hier!

INFOGRAFIEK - Van 'vet' word je niet 'vet'
Gratis Materiaal

INFOGRAFIEK - Van 'vet' word je niet 'vet'

Hoe geef je vetten de juiste plaats in een gezonde voeding?