Smeer- en bereidingsvetten

Het wordt steeds moeilijker te kiezen uit het grote assortiment smeer- en bereidingsvetten.
Hier kom je meer te weten over boter, plantaardige olie, margarine en minarine.

Voedingswaarde smeer- en bereidingsvetten

Naast energie leveren smeer- en bereidingsvetten ook essentiële vetzuren en vetoplosbare vitaminen. Lees hier meer over vetstoffen en hun voedingswaarden.

Aanbevelingen smeer- en bereidingsvetten

Een mespuntje smeervet per snede brood en een eetlepel bereidingsvet voor de warme maaltijd per persoon. Zo spring je zuinig om met vetstoffen.

Smeer- en bereidingsvetten in de keuken

Ontdek de verschillende toepassingen van oliën en vetten in de keuken: van koude tot warme bereiding of van vast tot vloeibaar.

Is kokosolie gezond?

Er circuleren tegenstrijdige berichten over de gezondheidseffecten van kokosolie. Wat zegt de wetenschap over kokosolie? Dat lees je hier!

Meer weten over andere voedingsmiddelen?

Aardappelen

De aardappel heeft zijn vaste waarde in onze keuken en passen prima in een gezonde voeding.

Lees meer

Groenten en fruit

Voldoende groenten en fruit eten is een lekkere gezonde keuze. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en verlagen het risico op diverse chronische ziekten.

Lees meer

Vlees

Een stukje vlees past prima in een gezonde voeding. Het draagt ter afwisseling van vis, eieren en peulvruchten bij tot een adequate voedingsstoffeninname.

Lees meer

Vis

Eén keer per week vis eten is een goede gewoonte. Ook vette vis heeft gezondheidsvoordelen. Variëren is de boodschap. Ontdek de troeven van vis.

Lees meer