leestijd

Word jij onze nieuwe collega?

NICE is op zoek naar een enthousiaste expert voedingscommunicatie.

Ben jij een foodie met journalistieke kwaliteiten en zit er ook een beetje een wetenschapper in je? Dan ben jij misschien de geknipte persoon om het NICE-team te versterken.

Samen met de experten voedingsinformatie en communicatie voed je de Vlaming met coherente en wetenschappelijk onderbouwde informatie om gezonde en duurzame voedingskeuzes te maken op basis van producten van bij ons. Het aspect genieten staat hierbij centraal.
 

Taken

 • Je combineert de kennis en het grote expertennetwerk van VLAM en het kenniscentrum voedingsinformatie NICE met creativiteit en excellente schrijfskills.
 • Je hebt een neus voor trends en ontwikkelingen in voedingscommunicatie en -educatie.
 • Je helpt mee de communicatiestrategie van het kenniscentrum voedingsinformatie NICE te ontwikkelen en uit te voeren.
 • Je schrijft voornamelijk artikels maar werkt ook mee aan meer visuele (bv. infografieken, video) en auditieve (bv. podcasts) communicatietools. De experten voedingsinformatie bieden hierbij inhoudelijke ondersteuning. Via een helder taal- en beeldgebruik sensibiliseer je de mensen en inspireer je hen om gezonder te kiezen, te koken, te eten en vooral ook te genieten. 
 • Je vertaalt diverse boodschappen doeltreffend op maat van verschillende doelgroepen, gaande van de consument tot voedings- en gezondheidsprofessionals, maar ook in functie van verschillende communicatiekanalen (bv. nieuwsbrieven, website, sociale media).
   

Profiel

 • Je hebt een bachelordiploma in journalistiek, communicatie of marketing. Relevante werkervaring in voedingscommunicatie en -educatie is een pluspunt.
 • Schrijven zit jou in het bloed. Een foutloze kennis van het Nederlands is een must.
 • Je kan complexe zaken juist en helder formuleren en behapbaar maken.
 • Sociale media en community-building hebben geen geheimen voor jou. Je weet als de beste eigentijdse verhalen te brengen en mensen te boeien.
 • Je bent nieuwsgierig, resultaatgericht en neemt graag initiatief.
 • Je gaat nauwkeurig te werk en hebt respect voor deadlines en afspraken.
 • Je bent een echte teamspeler en hebt een positieve en open ingesteldheid.
 • Je hebt een hart voor producten van bij ons en interesse voor voedingswetenschappen.
   

Aanbod

NICE maakt deel uit van VLAM. VLAM biedt een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aan met aantrekkelijke voorwaarden o.a.:

- een flexibele arbeidsomgeving met glijdende uren en de mogelijkheid tot thuiswerk,
- een gunstige verlofregeling,
- een aantrekkelijk loonpakket,
- werken in een collegiale omgeving, hybride, waarbij we investeren in jouw talenten,
-veel autonomie dankzij onze horizontale structuur.
 

Interesse?

Stuur jouw sollicitatiebrief en uitgebreid CV (met duidelijke vermelding van de functie) naar personeelsdienst@vlam.be t.a.v. Mieke Cooman. Voor meer inlichtingen kan je contact opnemen met Mieke Cooman (0472 81 22 12).
Op  website www.vlam.be vind je meer informatie terug over VLAM vzw.
 

 

De persoonsgegevens vervat in de reactie op de vacature worden door VLAM vzw verwerkt volgens de voorwaarden van de privacyverklaring, vermeld op de website www.vlam.be. De verwerking door VLAM vzw gebeurt voor de administratieve opvolging van de invulling van de vacature enerzijds en anderzijds worden uw gegevens opgenomen in een wervingsbestand voor gelijkaardige functies.

Door te reageren op deze vacature bevestigt u kennis te hebben genomen van de gegevensverwerking en stemt u in met deze gegevensverwerking.

Voor desgevallende verwerkingen door derden ingevolge publicatie van deze vacature op het platform van derden is VLAM vzw niet verantwoordelijk en dient u zelf de eventuele verwerking van persoonsgegevens en de voorwaarden er van na te gaan.

OP DEZE PAGINA