Voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek wil een antwoord bieden op de nood aan juiste en toegankelijke informatie over gezonde voeding. Er circuleert veel tegenstrijdige informatie over gezond eten en drinken en de verwarring is soms groot.

Plantaardige producten vormen de basis en worden in mindere mate aangevuld met producten van dierlijke oorsprong. Samen vormen ze een gezond voedingspatroon.

De voedingsdriehoek wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om evenwichtiger te eten.

De voedingsdriehoek nader bekeken

De voedingsdriehoek is het Vlaamse voedingsvoorlichtingsmodel dat zich rechtstreeks richt tot een breed publiek. Hoe moeten we hem lezen?

Lees meer

Hoe kwam de voedingsdriehoek tot stand?

De voedingsdriehoek is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lees meer

Uit Nutrinews

Banner_Nader bekeken_2017-03
Nutrinews

Nieuwe voedingsdriehoek voor het brede publiek

Het nieuwe model wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om evenwichtiger te eten...

Banner_Gezond eten zo kan het ook_2017-03
Nutrinews

Gezonder eten met de nieuwe voedingsdriehoek

Een nieuw voedingsmodel ontwikkelen is een zaak. Het ook in de praktijk doen brengen een andere...

INFOGRAFIEK: De voedingsdriehoek
Gratis Materiaal

INFOGRAFIEK - De voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek in beeld en hoe je hem moet lezen.

Banner_Expert aan het woord_2016-04
Nutrinews

Expert aan het woord: Vullen of voeden?

Steeds vaker is er in onderzoek aandacht voor een meer holistische visie, die gezonde voeding bekijkt op het niveau van voedingsmiddelen en -patronen...