Vlees

Een stukje vlees past prima in een gezonde voeding. Het draagt ter afwisseling van vis, eieren en plantaardige vervangproducten zoals peulvruchten bij tot een adequate voedingsstoffeninname.

Er heersen nogal wat misvattingen over vlees. Het wordt dikwijls algemeen bestempeld als een vet product. Sommige stukken zijn nochtans verrassend mager. En een algemene oproep om vlees te minderen wordt nog al te makkelijk en onterecht geïnterpreteerd als een pleidooi om geen vlees meer te eten.

Omdat vlees veel voedingsstoffen bevat, is veel vlees eten niet nodig. Vlees volledig uit de voeding schrappen vergt de nodige aandacht om alle voedingsstoffen die het levert in voldoende mate uit andere voedingsmiddelen te halen en voedingstekorten te voorkomen.

Vlees of geen vlees eten: 10 aandachtspunten

Er zijn veel manieren om gezond te eten, met en zonder vlees. Wie vlees schrapt, moet de voedingsstoffen die vlees aanbrengt elders halen.

Lees meer

Meer weten over andere voedingsmiddelen?

Groenten en fruit

Voldoende groenten en fruit eten is een lekkere gezonde keuze. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en verlagen het risico op diverse chronische ziekten.

Lees meer

Brood

Brood is al eeuwenlang een van onze basisvoedingsmiddelen. Als gezonde energieleverancier draagt het bij tot een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Lees meer

Aardappelen

De aardappel heeft zijn vaste waarde in onze keuken en passen prima in een gezonde voeding.

Lees meer

Eieren

Een eitje past in een gezonde voeding. Eieren bieden een interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen voor weinig geld.

Lees meer