Vlees

Een stukje vlees past prima in een gezonde voeding. Het draagt ter afwisseling van vis, eieren en plantaardige vervangproducten zoals peulvruchten bij tot een adequate voedingsstoffeninname.

Er heersen nogal wat misvattingen over vlees. Het wordt dikwijls algemeen bestempeld als een vet product. Sommige stukken zijn nochtans verrassend mager. En een algemene oproep om vlees te minderen wordt nog al te makkelijk en onterecht geïnterpreteerd als een pleidooi om geen vlees meer te eten.

Omdat vlees veel voedingsstoffen bevat, is veel vlees eten niet nodig. Vlees volledig uit de voeding schrappen vergt de nodige aandacht om alle voedingsstoffen die het levert in voldoende mate uit andere voedingsmiddelen te halen en voedingstekorten te voorkomen.

Vlees of geen vlees eten: 10 aandachtspunten

Er zijn veel manieren om gezond te eten, met en zonder vlees. Wie vlees schrapt, moet de voedingsstoffen die vlees aanbrengt elders halen.

Hoeveel vlees per dag?

In een gezonde voeding is er plaats voor een stukje vlees. Wat betekent dat concreet?