Eieren

Een eitje past in een gezonde voeding. Eieren bieden een interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen voor weinig geld. Bovendien zijn ze gemakkelijk en snel te bereiden en relatief lang houdbaar in de koelkast. Ze moeten echter ook met de nodige zorg en hygiëne behandeld, klaargemaakt en bewaard worden.

Voedingswaarde van een ei

Eieren bieden een interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen. Lees meer over de voedingswaarde van ei.

Zijn eieren gezond of niet?

Het ei heeft een vaste waarde in onze keuken en past prima in een gezonde voeding.

Hoeveel eieren mag je eten?

Een eitje past in een gezonde voeding. Maar hoeveel eieren mag je eten? Praktische dagelijkse aanbevelingen vind je hier.

Eieren bewaren en kopen

Door eieren correct te bewaren, voorkom je besmetting van ongewenste bacteriën, zoals Salmonella.

Eieren koken

Op zoek naar het perfecte eitje? Met deze tips wordt eieren koken kinderspel.

Meer weten over andere voedingsmiddelen?

Vis

Eén keer per week vis eten is een goede gewoonte. Ook vette vis heeft gezondheidsvoordelen. Variëren is de boodschap. Ontdek de troeven van vis.

Lees meer

Melkproducten

Melkproducten bieden voordelen voor jong en oud. Melk, yoghurt en kaas hebben een unieke voedingswaarde en zijn veelzijdig.

Lees meer

Smeer- en bereidingsvetten

Het wordt steeds moeilijker te kiezen uit het grote assortiment smeer- en bereidingsvetten. Hier kom je meer te weten over boter, plantaardige olie, margarine en minarine.

Lees meer

Vlees

Een stukje vlees past prima in een gezonde voeding. Het draagt ter afwisseling van vis, eieren en peulvruchten bij tot een adequate voedingsstoffeninname.

Lees meer