Koolhydraten

Van suiker tot polysacchariden: koolhydraten komen voor in veel verschillende vormen en kunnen verschillende effecten hebben op de gezondheid. Deze diversiteit kan leiden tot misverstanden in voedingsvoorlichting en -advies.

Wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen over koolhydraten en suiker

 

Wat zijn koolhydraten en suiker?

Een overzicht van de algemene consensustermen binnen de voedingswetenschappen.

Hoeveel koolhydraten per dag?

Hoeveel koolhydraten per dag hebben we nodig en welke krijgen de voorkeur?

Minder suiker eten: tips

Beperk vooral de inname van toegevoegde suikers. Geef de voorkeur aan vers, zelf bereid en puur natuur.

Glycemische index

Het concept van de glycemische index wordt soms gebruikt om koolhydraatrijke voedingsmiddelen te rangschikken. Hoe toepasbaar is dit concept?

Uit Nutrinews

Koolhydraten en suikers: Een actuele wetenschappelijke kijk

Koolhydraten zijn samen met vet belangrijke energiebronnen in onze voeding...

Lees meer