Voedingsmiddelen

Ons lichaam haalt zijn nodige voedingsstoffen uit voedingsmiddelen. Elk voedingsmiddel levert een unieke waaier aan voedingsstoffen. Verboden voedingsmiddelen bestaan niet. Het is een kwestie van mate, variatie en evenwicht.

Meer info over voedingsmiddelen

Aardappel

De aardappel heeft zijn vaste waarde in onze keuken en passen prima in een gezonde voeding.

Eieren

Een eitje past in een gezonde voeding. Eieren bieden een interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen voor weinig geld.

Brood

Brood is al eeuwenlang een van onze basisvoedingsmiddelen. Als gezonde energieleverancier draagt het bij tot een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Smeer- en bereidingsvetten

Het wordt steeds moeilijker te kiezen uit het grote assortiment smeer- en bereidingsvetten. Hier kom je meer te weten over boter, plantaardige olie, margarine en minarine.

Vis

Eén keer per week vis eten is een goede gewoonte. Ook vette vis heeft gezondheidsvoordelen. Variëren is de boodschap. Ontdek de troeven van vis.

Vlees

Een stukje vlees past prima in een gezonde voeding. Het draagt ter afwisseling van vis, eieren en peulvruchten bij tot een adequate voedingsstoffeninname.

Melkproducten

Melkproducten bieden voordelen voor jong en oud. Melk, yoghurt en kaas hebben een unieke voedingswaarde en zijn veelzijdig.

Groenten en fruit

Voldoende groenten en fruit eten is een lekkere gezonde keuze. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en verlagen het risico op diverse chronische ziekten.