De voedingsdriehoek is een helder en praktisch model dat toegankelijke informatie biedt over gezond en milieuverantwoord eten. Plantaardige producten vormen de basis en worden in mindere mate aangevuld met producten van dierlijke oorsprong. De voedingsdriehoek wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om gezonder te eten.
De voedingsdriehoek nader bekeken
De voedingsdriehoek is het Vlaamse voedingsvoorlichtingsmodel dat zich rechtstreeks richt tot een breed publiek. Hoe moeten we hem lezen?
Hoe kwam de voedingsdriehoek tot stand?
De voedingsdriehoek is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven.
Expert aan het woord - Gezond eten voor jezelf en de planeet
De voedingsaanbevelingen van de voedingsdriehoek zijn gezond en milieuverantwoord. J. Jonckheere van Gezond Leven geeft meer duiding bij hoe ze tot stand zijn gekomen.
INFOGRAFIEK - De voedingsdriehoek
De voedingsdriehoek in beeld en hoe je hem moet lezen.
De voedingsdriehoek voor het brede publiek
De voedingsdriehoek wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om gezonder te eten.
Gezonder eten met de voedingsdriehoek
Een voedingsmodel ontwikkelen is een zaak. Het ook in de praktijk doen brengen een andere.
Meer plantaardig eten: hoe doe je dat?
Meer plantaardig eten, hoe doe je dat eigenlijk? We vertalen deze boodschap met praktische tips. Lees het concrete advies hier.
Expert aan het woord – Bewegingsdriehoek
De bewegingsdriehoek geeft weer hoe je bewegen, zitten en staan gezond afwisselt. Dr. R. Van Acker van Gezond Leven geeft meer duiding bij de ontwikkeling en het gebruik ervan.
Interessante links
Gezond Leven
Ontdek hoe Gezond Leven gezond en milieubewust eten vertaalt in de voedingsdriehoek.