Oliën en vetten

Het wordt steeds moeilijker te kiezen uit het grote assortiment smeer- en bereidingsvetten.
Hier kom je meer te weten over boter, plantaardige olie, margarine en minarine.

Verschil tussen oliën, boter en margarines

Boter en margarines zijn vast bij kamertemperatuur terwijl oliën vloeibaar zijn bij kamertemperatuur. Ze verschillen ook in vetzuursamenstelling en vetgehalte.

Zijn oliën en vetten gezond?

Kies bij voorkeur voor plantaardige oliën rijk aan onverzadigde vetzuren. Boter en plantaardige harde vetten zijn niet verboden, maar gebruik ze met mate.  

Is kokosolie gezond?

Er circuleren tegenstrijdige berichten over de gezondheidseffecten van kokosolie. Wat zegt de wetenschap over kokosolie? Dat lees je hier!

Hoeveel olie en welke soort olie gebruik je best?

Zet plantaardige oliën dagelijks op het menu maar spring zuinig om met hoeveelheden. Kies ook de juiste olie voor koude of warme bereiding.