Eetgedrag wordt bepaald door meer dan honger of smaak. Ook gewoonten, omgeving, emoties en tijdsdruk spelen mee in de keuzes die we dagelijks maken. Inzicht in deze factoren helpt om gezond eten te stimuleren zonder het plezier van eten te verliezen.
Mindful eten: bewust eten
Eten zonder aandacht voor wat, hoeveel en waarom men eet, leidt meestal tot onevenwichtig en te veel eten. Mindful eten kan helpen om bewuster te eten.
Expert aan het woord- Gezond eten als beloning
Kinderen en jongeren worden voortdurend blootgesteld aan voedselverleidingen waaraan het moeilijk weerstaan is. Sommigen kunnen hier beter mee omgaan dan anderen.
Expert aan het woord - Eten zien, doet eten
Voedselmarketing kan een rol spelen in voedselvoorkeuren en -consumptie, in het bijzonder ook bij kinderen...
Expert aan het woord - Gezonder kiezen door nudging
Nudging’ betekent letterlijk: een duwtje geven. Het is een techniek om mensen te stimuleren om betere of gezondere keuzes...
Expert aan het woord - Gezondheidspromotie met een nieuw elan
Op 17 december 2016 vond de Gezondheidsconferentie Preventie plaats. Het startpunt van gezondheidspromotie met een nieuw elan...
Tijd: een veelzijdig ingrediënt
De drukke tijdsgeest waarin we leven lijkt steeds meer tijd voor voeding af te snoepen. Welke impact heeft kook- en maaltijd op onze eetgewoonten en gezondheid?
Expert aan het woord – Consumentenonderzoek voor meer impact
Wie acties opzet moet inzicht verwerven in wat de doelgroep denkt, zegt en doet. Kris Michiels, marketingexpert bij VLAM, licht enkele cases toe.
Samen gezond de zomer in, en weer uit
In goed gezelschap bij zomerse temperaturen vergeten we soms wat en hoeveel we eten. Dat gebeurt vaak onbewust...