Een gezonde maaltijd stel je samen met voedingsmiddelen uit de voedingsdriehoek. Een gezonde maaltijd moet alle nodige voedingsstoffen aanleveren in de juiste verhouding.
Maaltijden
Gezond ontbijt
Je dag starten met een gezond ontbijt is van belang om optimaal te presteren. Maar wat is een gezond ontbijt?
Gezonde lunch
De lunch overslaan is geen goed idee. Neem de tijd voor een gezonde lunch om je energiepeil op te krikken.
Gezonde tussendoortjes
Een gezond tussendoortje brengt weinig calorieën maar veel essentiële voedingsstoffen aan. Lees hier meer over gezonde tussendoortjes.
Gezonde warme maaltijd
Een gevarieerde warme maaltijd biedt een waaier aan voedingsstoffen. Ontdek hier de ingrediënten en valkuilen van de hoofdmaaltijd.
Artikels
Belang van een goede verdeling van maaltijden en andere eetmomenten
Het lichaam streeft naar een evenwichtige balans van de bloedsuikerspiegel. Door de energie-inname over de dag te spreiden wordt het bloedglucosegehalte beter gecontroleerd.
INFOGRAFIEK - Regelmaat in de voeding
Het belang van een goede verdeling van maaltijden en andere eetmomenten.
Chrononutritie: de biologische klok van voeding en metabolisme
Chrononutritie bestudeert de invloed van de biologische klok op voeding en metabolisme. Is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag?
TOOL - Maaltijdplanner
Gezond eten met een plan draagt bij tot gezonder koop- en eetgedrag. Plan je maaltijden voor de komende week aan de hand van onze maaltijdplanner.
Met de juiste porties naar de juiste proporties
Een heldere communicatie over gezond eten vraagt een duidelijk referentiekader voor portiegroottes.
INFOGRAFIEK - Portiegroottes in beeld
Standaardporties voor een duidelijk referentiekader voor portiegroottes.
Maaltijden
Gezond eten is gezond kiezen en regelmaat brengen in je voeding.
Hoe maak je een recept gezonder
Veel recepten kan je gezonder maken door de ingrediënten, de hoeveelheden en de bereidingswijze aan te passen. Je vindt een overzicht van belangrijke aandachtspunten.
Koken met een sportieve twist
Hoe kunnen sporters gerechten optimaal afstemmen op hun sportschema? Lees meer over schuiven met verhoudingen, porties vergroten of verkleinen en variëren in bereidingswijze en textuur.